Energielabel Woning

Wilt u uw huis verkopen? Dan bent u verplicht om een geldig Energielabel te tonen. Het Energielabel voor woningen geeft inzicht in de Energieprestatie van uw woning en toont verbetermogelijkheden voor installaties en isolatie. Hiermee kan de woning verder worden verduurzaamd.

  • Een Energiezuinige woning betekend een lagere energierekening en daardoor neemt uw wooncomfort toe.
  • Een energiezuinige woning heeft goede isolatie, energiezuinige ventilatie, zonnepanelen en wordt op een duurzame manier verwarmd.   

Het Energielabel voor woningen wordt aangegeven met de Klassen A ++++ (groen, zeer zuinig) tot en met G ( verbeteringen isolatie noodzakelijk). Hoe minder fossiele energie uw woning gebruikt, hoe beter het Energielabel. Fossiele energie komt van kolen, olie en aardgas. De energieprestatie van uw woning wordt vastgesteld met de nieuwe bepalingsmethode NTA8800. Deze methode is gebaseerd op de Europese CEN-normen.

Verkoopt u uw huis zonder Energielabel, dan kunt u een boete krijgen van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Deze boete is sinds 1 november 2021 flink verhoogd: van € 170,- naar € 435,-.  

Een Energielabel is 10 jaar geldig. “geldig tot” datum staat vermeld op het label. Als op het moment van verkoop of verhuur de geldigheidsdatum van een Energielabel is overschreden, dan dient u een nieuw Energielabel aan te vragen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *